Er du udlejer og har brug for en advokat, så er du kommet til det rette sted. Hos Oldenburg Advokatfirma er vi nemlig specialister i lejeret.
Kontakt os i dag for at få en gratis vurdering af din sag.
Send os et spørgsmål om lejeret med en kort beskrivelse af din sag og dine kontaktoplysninger.
Vi gennemgår sagen, indhenter yderligere dokumentation og drøfter sagen med dig. Helt uden beregning.
Hvis du ønsker vores hjælp, bliver sagen ført af en advokat med speciale i lejeret.
Lejekontrakten danner grundlaget for parternes aftale. Derfor er det vigtigt, at man har styr på, hvad der må og ikke må medtages i kontrakten.
Som udgangspunkt har vi i Danmark aftalefrihed, og det gælder naturligvis også inden for lejeretten. Dog indeholder dele af lejelovgivningen vilkår, der beskytter lejer.
Det betyder, at man ikke kan indføre hvad som helst i kontrakten, og at enkelte vilkår kan blive tilsidesat, hvis de strider mod lejelovens regler.
F.eks. kan der ikke frit aftales vilkår om opsigelse og huslejestigninger. Her må man i et vist omfang “nøjes” med at gøre brug af lejelovens udgangspunkter.
Du kan finde en skabelon til en lejekontrakt eller du kan kontakte os for hjælp til at udfærdige kontrakten.
Det kan aftales i lejekontrakten, hvilken stand lejemålet skal være i, både ved aftalens indgåelse og undervejs i lejeperioden.
Den der har ansvaret for vedligeholdelse af den pågældende del af lejemålet, er også ansvarlig for, at denne del ikke er mangelfuld.
Hvis en del af lejemålet er mangelfuldt, har den anden part krav på, at manglen udbedres. Den ansvarlige part ender med at betale regningen herfor.
Både lejer og udlejer kan pålægges at foretage udbedringer i lejemålet undervejs i lejeperioden.
Lejelovgivningen indeholder begrænsede muligheder for udlejers adgang til at bringe en lejeaftale til ophør.
Opsigelse af lejemål kan kun ske, hvis det fremgår af opsigelsesgrundende i lejelovgivningen.
Reglerne om opsigelse findes i lejelovens § 170 og § 171.
Selv i tilfælde, hvor udlejer har ret til at opsige en lejeaftalt, indeholder loven regler for, hvilke formalitetskrav udlejer skal opfylde for at værne sig mod ugyldighed.
En opsigelse skal f.eks. indeholde en begrundelse, ligesom der skal vejledes om lejers muligheder for at gøre indsigelse.
Find en skabelon til opsigelse af lejemål eller kontakt os for at få hjælp til opsigelse af lejere fra en lejeretsadvokat.
Ophævelse kræver misligholdelse fra lejers side.
Det vil f.eks. være tilfældet lejers manglende betaling af husleje, eller hvis lejer tilsidesætter god skik og orden.
Lejeloven indeholder særlige regler for, hvordan man gyldigt ophæver et lejemål.
Bestemmelserne om ophævelse findes i lejelovens § 182.
Derudover er det i særlige tilfælde et krav, at lejer skal have mulighed for at foretage afhjælpning.
Kontakt os for at få hjælp til ophævelse fra en advokat med speciale i lejeloven, eller hent en gratis skabelon til ophævelse.
Hvis udlejer gyldigt har ophævet et lejemål, men lejer nægter at flytte frivilligt, kan det være nødvendigt at få fogedens hjælp til at udsætte lejeren.
Udlejer kan ikke bare selv låse sig ind i lejemålet, tømme det for lejers ting og udskifte låse og nøgler, heller ikke selvom lejemålet er ophævet og lejeren ikke har ret til at være der.
Hvis lejeren nægter at flytte, kan effektiv udsættelse kun ske ved fogedens bistand.
Det er desuden vigtigt at udsættelsesager håndteres korrekt, da et uberettiget forsøg på udsættelse af lejer kan medføre, at udlejeren bliver erstatningsansvarlig.
Lejeretten giver ofte anledning til forvirring og misforståelser. Derfor er det vigtigt at have styr på, hvordan man er stillet, hvis man havner i en konflikt med sine lejere.
Hvad enten der er tale om lejekontrakten, vedligeholdelse, ophævelse eller fraflytning, står vi klar til at yde kvalificeret rådgivning om lejeret til udlejere.
Kontakt os gerne for en uforpligtende vurdering fra en lejeretsadvokat. Det er gratis spørge.